Instrukcije za digitalnu prijavu za završni ispit

Objavljeno: 23.11.2022. u 01:33

Za sve učenike koji završavaju osmi razred u školskoj 2022/23. godini potrebno je izvršiti prijavu za završni ispit. Roditelji, odnosno zakonski zastupnici učenika, mogu izvršiti prijavu preko portala Moja srednja škola, koji se nalazi na internet adresi: www.mojasrednjaskola.gov.rs 

Saznajte više - preuzmite uputstvo.


Važno obaveštenje u vezi sa završnim ispitom

Objavljeno: 06.10.2022. u 14:14

Poštovani učenici i roditelji,

U skladu sa Pravilnikom o izmenama Pravilnika o programu završnog ispita u osnovnom obrazovanju i vaspitanju, učenici koji završe osmi razred u školskoj 2022/2023.  godini, kao i naredne generacije učenika osmog razreda, polažu završni ispit rešavanjem zadataka u okviru tri testa: iz predmeta Srpski jezik i književnost, iz predmeta Matematika i iz jednog od pet predmeta koji učenik izabere sa liste nastavnih predmeta iz prirodnih i društvenih nauka: Biologija, Geografija, Istorija, Fizika i Hemija. Učenik osmog razreda se najkasnije do 30. decembra izjašnjava pisanim putem u školi ili elektronski na portalu posvećenom upisu u srednju školu iz kojeg će predmeta, od pet ponuđenih, raditi treći test. Učenik može da ostvari najviše 14 bodova na testu iz srpskog jezika i književnosti,14  bodova na testu iz matematike i 12 bodova na trećem testu.


Ostvarivanje prava na besplatnu užinu

Objavljeno: 31.08.2022. u 15:49

Poštovani roditelji, obavestite se o ostvarivanju prava na besplatnu užinu za svoju decu tokom školske 2022/23. godine preuzimanjem i čitanjem ovog dokumenta


Obraćanje ministra Branka Ružića učenicima

Objavljeno: 31.08.2022. u 15:47

Povodom početka nove školske godine, ministar prosvete Branko Ružić obratio se đacima prvacima, te svim učenicima osnovnih i srednjih škola, javnim pismom koje će biti pročitano na prvom radnom časo, posle intoniranja himne. 

Pismo ministra prvacima

Pismo ministra svim učenicima OŠ


Preporučene mere prevencije COVID-19

Objavljeno: 31.08.2022. u 15:40

Opšte mere prevencije zaraznih bolesti uključujući i COVID-19 se obavezno primenjuju bez obzira na epidemiološku situaciju:


1. Primena sanitarno-higijenskih mera u školskoj sredini i ustanovama učeničkog i studentskog standarda (dalje u tekstu)
2. Respiratorna higijena (dalje u tekstu)

Preuzmi dokument (tekst)