Digitalne pripreme za malu maturu

U okviru nastave na daljinu koja se sprovodi na teritoriji Republike Srbije usled pandemije virusa COVID-19, a u cilju što efikasnijeg uključivanja u savremene oblike učenja i želji da se pomogne malim maturantima da obnove gradivo od petog do osmog razreda, na sajtu rtv.rs, u odeljku "Digitalne pripreme za malu maturu" ( https://www.rtv.rs/matura ), učenici svakog radnog dana mogu da pogledaju izabrane zadatke kao pripremu za malu maturu. Video prilozi obuhvataju zadatke iz sedam predmeta (srpski jezik, matematika, hemija, fizika, geografija, istorija i biologija) i emituju se počev od 25. marta tekuće godine.

Predavači su nastavnici osnovnih i srednjih škola, kao i profesori sa fakulteta, a svaki zadatak je, uz objašnjenje predavača, praćen animiranom Ilustracijom. 

Radio-televizija Vojvodine prošle nedelje otpočela je emitovanje školskih časova za osmake sa platforme "Moja škola”, Radio-televizije Srbije. Predavanja su takođe titlovana na jezike nacionalnih manjina, a dostupna su na sledećim linkovima: https://www.youtube.com/channel/UCFnBsl7JMypIAar8kEQOLmA/playlists 

Kako bi aktivirali prikazivanje titlova, potrebno je kliknuti na oznaku C (SS) u donjem desnom uglu Jutjub plejera (Youtube player). Za odabir željenog jezika kliknite na ikonicu „podešavanje“ (settings) takođe u donjem desnom uglu, pa zatim na opciju "Titlovi" (subtitles), gde će se prikazati dostupni jezici. 

 

Objavljeno: 16.04.2020 u 12:50