Дигиталне припреме за малу матуру

У оквиру наставе на даљину која се спроводи на територији Републике Србије услед пандемије вируса COVID-19, а у циљу што ефикаснијег укључивања у савремене облике учења и жељи да се помогне малим матурантима да обнове градиво од петог до осмог разреда, на сајту rtv.rs, у одељку "Дигиталне припреме за малу матуру" ( https://www.rtv.rs/matura ), ученици сваког радног дана могу да погледају изабране задатке као припрему за малу матуру. Видео прилози обухватају задатке из седам предмета (српски језик, математика, хемија, физика, географија, историја и биологија) и емитују се почев од 25. марта текуће године.

Предавачи су наставници основних и средњих школа, као и професори са факултета, а сваки задатак је, уз објашњење предавача, праћен анимираном Илустрацијом. 

Радио-телевизија Војводине прошле недеље отпочела је емитовање школских часова за осмакe са платформе "Моја школа”, Радио-телевизије Србије. Предавања су такође титлована на језике националних мањина, а доступна су на следећим линковима: https://www.youtube.com/channel/UCFnBsl7JMypIAar8kEQOLmA/playlists 

Како би активирали приказивање титлова, потребно је кликнути на ознаку Ц (СС) у доњем десном углу Јутјуб плејера (Youtube player). За одабир жељеног језика кликните на иконицу „подешавање“ (settings) такође у доњем десном углу, па затим на опцију "Титлови" (subtitles), где ће се приказати доступни језици. 

 

Објављено: 16.04.2020 у 12:50