Preduzetna škola

„Preduzetne škole – proizvodnja parfema i eteričnih ulja“ – realizacija projekta kroz razvijanje preduzetničke kompetencije u okviru časova redovne nastave i vannastavnih aktivnosti u okviru nastave hemije, matematike, srpskog jezika, likovne kulture, fizike i biologije koristeći metode projektne nastave,  timske i tematske nastave.


Očekivani efekti: 

Učenici su zainteresovani za učešće u projektu; nastavne i vannastavne aktivnosti razvijaju kod učenika preduzetničku kompetenciju; nastavnici se stručno usavršavaju i unose novine u nastavne i vannastavne aktivnosti;  promocija škole; osnivanje Učeničke zadruge u školi; proizvodnjom i prodajom proizvoda obrću se sredstva kojim projekat ostaje održiv (od sredstava dobijenih prodajom nabavljaju se sirovine neophodne za dalju proizvodnju, dobit se ulaže u osavremenjivanje nastavnog procesa).

 

Parfemi, eterična ulja i osveživači vazduha koji će se proizvoditi u kabinetu za hemiju, a biti pakovani u ambalažu koja će se proizvoditi u okviru Kreative radionoice koja radi u školi.

Eterična ulja, parfemi i osveživači za prostorije proizvedeni u školi, u kabinetu za hemiju. Sirovine koje se koriste za proizvode: ulje jojobe, ulje sandalovine, ulje bergamota, ulje geranijuma, vitamin e, lavanda, ruzmarin, ruža, maslinovo ulje, narandža, limun. Proizvodi (parfemi i eterična ulja) se pakuju u bočice od 10 i 50 ml, a osveživači za prostorije u staklene posude.