Предузетна школа

„Предузетне школе – производња парфема и етеричних уља“ – реализација пројекта кроз развијање предузетничке компетенције у оквиру часова редовне наставе и ваннаставних активности у оквиру наставе хемије, математике, српског језика, ликовне културе, физике и биологије користећи методе пројектне наставе,  тимске и тематске наставе.


Oчекивани ефекти: 

Ученици су заинтересовани за учешће у пројекту; наставне и ваннаставне активности развијају код ученика предузетничку компетенцију; наставници се стручно усавршавају и уносе новине у наставне и ваннаставне активности;  промоција школе; оснивање Ученичке задруге у школи; производњом и продајом производа обрћу се средства којим пројекат остаје одржив (од средстава добијених продајом набављају се сировине неопходне за даљу производњу, добит се улаже у осавремењивање наставног процеса).

 

Парфеми, етерична уља и освеживачи ваздуха који ће се производити у кабинету за хемију, а бити паковани у амбалажу која ће се производити у оквиру Креативе радионоице која ради у школи.

Етерична уља, парфеми и освеживачи за просторије произведени у школи, у кабинету за хемију. Сировине које се користе за производе: уље јојобе, уље сандаловине, уље бергамота, уље геранијума, витамин е, лаванда, рузмарин, ружа, маслиново уље, наранџа, лимун. Производи (парфеми и етерична уља) се пакују у бочице од 10 и 50 ml, а освеживачи за просторије у стаклене посуде.