Школски лист ПРВИ КОРАЦИ

Prvi koraci #24, 16.VI 2017. godine

Prvi koraci #23, 1.V 2014. godine

Istorijat

Od osnivanja, OŠ „Avram Mrazović“ objavljuje školski list „Prvi koraci“.  Prvi urednici lista bili su Tatjana Tucakov i Dragica Žoldoš.  Urednički posao preuzela je profesorka Vidosava Raič 1972. godine. Sa novinarskom sekcijom pripremala je neprekidno list tri decenije, a posle periodično, zbog finansijskih uslova. Likovna i tehnička rešenja davala je profesorka likovnog vaspitanja Marija Buzaši. Takođe, ista ekipa je pripremala i izdala tri zbornika učeničkih radova. Godine 1972. Škola je dobila priznanje „Jovan Popović“. Mladi novinari lista 1991. godine bili su učesnici na 4. Saboru učenika novinara Jugoslavije, na kome je učestvovalo 37 škola iz 24 grada.  Učesnici su prošli kroz praktičnu obuku novinara lista „Dnevnik“ i ekipa Škole dobila je posao za izuzetno urađenu reportažu.

Poslednje izdanje lista objavljeno je 2012. godine, posle čega je prerastao u časopis. Urednici 21. i 22. broja časopisa „Prvi koraci“ bile su Olgica Pavkov i Lidija Beretić.

Od školske 2013/14. godine, časopis objavljujemo u digitalnom obliku, a uređivanje i grafičku pripremu preuzeo je nastavnik Nikola Bulj, koji sada vodi novinarsku sekciju u školi.